Back to Curso

Level 3 (CEFR A2)

0% Complete
0/84 Steps
  1. Lesson 1 | Are you Canadian?
    5 Temas
  2. Lesson 2 | I love my family
    5 Temas
  3. Lesson 3 | My first name is Thomas
    5 Temas
  4. Lesson 4 | There are some onions, but there isn’t any rice.
    5 Temas
  5. Lesson 5 | It’s in front of you
    5 Temas
  6. Lesson 6 | This Is Really Easy!
    5 Temas
  7. Lesson 7 | You can’t miss it!
    5 Temas
  8. Lesson 8 | She studies every day
    5 Temas
  9. Lesson 9 | I’m at work, in my office.
    5 Temas
  10. Lesson 10 | You should see a doctor.
    5 Temas
  11. Lesson 11 | Are you doing anything new this year?
    5 Temas
  12. Lesson 12 | What’s the weather like today?
    5 Temas
  13. Lesson 13 | I’d like to go out
    5 Temas
  14. Lesson 14 | Do you have any experience?
    5 Temas
Lección 1, Tema 5
En Progreso

Lesson 1 – Step 5 – Practise before class

Lección Progress
0% Complete

A2.1

[TÍTULO DE LECCIÓN]]

Lesson 1 – Step 5 – Practise before class 

[EXPLICACIÓN DE LECCIÓN]

Has terminado tu clase. Ahora es momento de practicar. Haz estos ejercicios durante el resto de la semana para practicar lo que hemos visto en esta lección.

 [TÍTULO 2]

  1. Lee el diálogo entre James y Mauro. ¿Cuántos ejemplos del verbo “be” (“am”, “is”, “are”) puedes encontrar? Elige el número correcto

 [TEXTO SIMPLE 1]

J: Hello. My name’s James. How do you do?

M: How do you do? I’m Mauro. 

J: Mauro. It’s good to meet you. It’s a nice party. 

M: Yes, it is. Are you a friend of Emma’s? 

J: Yes and no! She’s my sister. 

M: Oh, I see. So what do you do? 

J: I’m at university. You? 

M: I’m an engineer. 

J: So you and Emma are friends from work? 

M: That’s right. Look, I’m quite hungry. Is there any food here? 

J: Yes, all the food’s in the kitchen, and the drinks are in the front room. The sandwiches are delicious! 

M: OK, thanks! I’ll go and look. See you later.

  1. 14
  2. 16
  3. 18

Respuesta correcta: 16. Te agrego a continuación el mismo diálogo para subir como respuesta correcta a los estudiantes para que vean donde estaban las formas del verbo be en la conversación

J: Hello. My name‘s James. How do you do?

M: How do you do? I‘m Mauro. 

J: Mauro. It‘s good to meet you. It‘s a nice party. 

M: Yes, it is. Are you a friend of Emma’s? 

J: Yes and no! She‘s my sister. 

M: Oh, I see. So what do you do? 

J: I‘m at university. You? 

M: I‘m an engineer. 

J: So you and Emma are friends from work? 

M: That‘s right. Look, I‘m quite hungry. Is there any food here? 

J: Yes, all the food‘s in the kitchen, and the drinks are in the front room. The sandwiches are delicious! 

M: OK, thanks! I’ll go and look. See you later.

 [TÍTULO 2]

  1. Mira el vídeo y elige las opciones correctas.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QQavoMYmMVE

 [TEXTO SIMPLE 1]

1. The interview is in ____________.

a.) Bangladesh

b.) Washington DC

c.) China


2. The interviewer’s name is ____________.

a.) Mehrnoush

b.) Sabrina

c.) Anna Mateo


3. Where is Sabrina from?

a.) Bangladesh

b.) Washington DC

c.) Bangkok


4. Washington DC is ___________.

a.) old and big

b.) modern

c.) very beautiful


5. Sabrina’s favorite place is ___________.

a.) Washington Memorial

b.) Lincoln Memorial

c.) Capitol Hill


6. What country is Louis from?

a.) He’s from China.

b.) He likes art museums.

c.) He is from Washington DC.


7. What languages does Louis speak?

a.) Only English

b.) Only Chinese

c.) Chinese and English


8. Many of the museums in Washington DC are __________.

a.) expensive

b.) free

c.) awful


9. Mehrnoush is ___________.

a.) Iran

b.) Persian

c.) Iranian


10. People in Iran speak __________.

a.) Iranian

b.) Persian

c.) Farsi

Respuestas correctas: 1. B 2. C 3. A 4.C 5. B 6. A 7. C 8. B 9. C 10. C

[EXPLICACIÓN DE LECCIÓN]

        ¡Bien hecho! Hemos completado juntos otra lección. ¿Qué te ha parecido?